【唔係得個樣】到底比卡超味汽水係咩味?

 

近日瘋魔全台灣嘅《寵物小精靈》海洋礦物碳酸水「Ocean Bomb」系列(個名好長)嘅包裝真係好得意!但係入面到底係咩味架呢?你知啦,通常用動漫角色包裝嘅飲品好容易有伏架嘛!不過根據網友 Luke Plunkett 匯報,原來呢隻汽水都算幾好飲架!

 

比卡超風味嘅碳酸水,包裝上面話係「Cider Flavour」。Cider 通常直指蘋果酒咁解,不過呢隻飲品就老少咸宜,並無酒精成份(咁點解唔直接叫 Apple Flavour LOL?)

 

不過呢間公司明明係賣啲「天然無污染深海礦物水」起家,聽落好似件事好健康咁,不過呢隻「Ocean Bomb」汽水呢……連官網都列明主要成份就係碳酸水同埋砂糖果糖,一滴果汁都無落過架,幾老實 LOL

 

所以貪新鮮試吓好啦~(我會咁講證明我無收廣告費!)

不過呢個系列成 Set 買(24罐入)就真係好吸引嘅…個盒好靚…

普通氣泡水味(比卡超包裝)

桃園水蜜桃口味

法國白提子口味

普通氣泡水味(精靈球包裝)

華盛頓蘋果口味

韓國水梨口味

苗栗蜜柑桔子口味

 

呢個系列唔知香港有無得賣呢?如果好想要嘅朋友不妨直接去佢地官網睇吓?

網上訂購傳送門

 

神婆

神婆 非典型占卜師,唔神秘,無形象,除了鐘意聽客人講故事,夜間興趣係打機睇動漫同玩貓;日系遊戲及 JRPG 專攻!

追蹤

Facebook 更多文章